keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Toimettomuus on taistelutahdon vihollinen

Puolustusvoimat ovat valtion laitos, joten yrityskielellä voidaan todeta, ettei sen toiminta ole "virtaviivaista". Kaikennäköisiä toimintoja, jotka liittyvät muuhun kun maan sotilaalliseen puolustamiseen tai kriisinhallintaan on runsaasti. On soittokuntaa, pappeja, sotamuseoita ja ties mitä. Yksi tälläisistä oudoista linnuista on heraldiikka-osasto. Nimi kertoo heidän olevan tekemisissä kaikkien puolustusvoimien logojen ja hihamerkkien kanssa. Mitä he käytänössä tekevät onkin sitten mysteeri. Mahtaa olla paljon töitä, kun on oikein osasto, eikä pelkästään yksi henkilö vastuussa.

No kuitenkin, tänä vuonna meidän komppania jälleen kerran yritti saada oikeutta käyttää omaa hihamerkkiä. Palomiehillä on, koiramiehillä on, esikunnalla on... Kaikilla yli kahden ihmisen vahvuisilla osastoilla näyttää olevan oma merkki, paitsi tietenkin meillä. Meidän merkki näyttäisi tältä:


Merkn suunittelun ja toteutuksen pani alulle Puolustusvoimien Kansainvälisen Keskuksen johtaja vuonna 2004. Ilmeisesti monella muulla komppanialla oli käytössään samanlainen hihamerkki eri tekstein 2000-luvulla, mutta heraldiikka-osasto kielsi tämän keväällä 2007. No, eivät myöntäneet meille oikeutta käyttää hihamerkkiä tälläkään kertaa, ei perusteluja. Merkkejä on kuitenkin vielä jäljellä ja jotkut tykkäväät pitää niitä. Nyt kun uusi kielto on saatu, linja tiukkenee. Merkin käytöstä seuraa esitutkinta. Tälläisten ongelmien kanssa painimme täällä.

2 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Aivan kuten muuan yksikköupseeri varusmiesaikanani kaikkiin lupa-asioihin: "se ei vaan käy". Asia oli loppuun käsitelty.

Anton kirjoitti...

Hierarkia tekee argumentoinnin tarpeettomaksi.