maanantai 29. syyskuuta 2008

Artistivierailu

Rankka työ vaatii rankat huvit. Siispä viime viikonloppuna meitä viihdyttämään saapui Lauri Tähkä ja Elonkeruu. Epäilen, että puolustusvoimat ovat kovinkaan innokkaita maksamaan suuria keikkapalkkioita, joten artisteja houkutellaan tänne elämyksien avulla. Bändin jäsenille jaettiin uniformut sun muut varusteet ja vietiin muutaman tunnin kiertoajelulle vastuualueemme maaseudulle. Paikalisissa saattoi aiheuttaa hiukan hämmenystä kun miehistökuljetusvaunun luukuista törrötti pitkähiuksisia ja parrakkaita suomalaisia.

Kiertoajelun jälkeen näytimme tähkäläisille miten mellakkavarusteet puetaan päälle, itse avustin bändin rumpalia. Kun varusteet oli saatu päälle harjoiteltiin vähän perusliikkumista ja pampun käyttöä ja vartin sisään meitä olikin jo vastassa komppanian muista sotilaista koostuva maaliosasto, joilla oli varustuksenaan polttopulloja, vesipulloja ja hyppypotkuja. Lisäksi he olivat tehneet plakaatin, jossa luki "oikeutta jalla-koirille". Kyseessä olevia nisäkkäitä tapettiin meidän toimeesta 217 yksikköä samana viikkona. Minä ja ryhmäni ryhmityimme sitten vasemalle kilpirintamaan ja tähkäläiset olivat oikealla. Etenimme hiljalleen ja otimme innokkailta eläinaktivisteiltä potkuja vastaan. Minulla oli oikeastaan ihan hauskaa, koska innokasta maaliosastoa on helppoa pamputtaa, mutta tähkäläiset eivät varmaankaan pamppujaan uskaltaneet käyttää. Näin vain puoli metriä, joka suuntaan, koska visiiri oli täynnä vettä ja polttopullojen savu oli mustaa. Bändi ainakin sanoi nauttineensa kokemuksesta.

Mellakkasimulaatiota seurasi ruokailu ja sauna, ja nokkelimmat ottivat pari olutta keikkafiiliksen päästäkseen. Bändinvalinta oli herättänyt eräissä pientä epäluuloa, koska varsinaisia faneja on täällä vähän ja muutenkin yhtyeen kohderyhmäksi katsottiin 25+ naiset. Mutta bändi veti hyvin, ja allekirjoittaneellakin oli kaikkia todennäköisyyksien vastaisesti hyvin hauskaa. Keikan jälkeen bändi jatkoi illanviettoa kanssamme meidän baarissa. Nyt muutamista körmyistä kuulee soitettavan Tähkää. Varsin onnistunut keikka siis molemminpuoleisesti.

Ei kommentteja: