keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Suunta kohti arkea

Askel askeleelta alkaa tuntua siltä, että tämä on tosiaan kotini seuraavat 6 tai 12 kuukautta. Ratkaisin sängystäputoamisuhan siirtämällä körmykaverin yläsängyn omaksi alasängyksi. Ehtona tähän oli, että rakennan hänelle hyllyn tilalla. Niinpä menin eilen rakennustyömiesten luo, he ovat paikallista palkattua henkilökuntaa, ja selitin asiani iloisesti suomea, englantia, venäjää ja serbian alkeita sekoittaen. Otin metrin levyisen vaneerin, sahasin sen parikymmentä senttiä ohuemmaksi sirkkelillä, nappasin mukaan vasaran ja muutaman naulan ja kävin naulaamassa vaneerin körmykäverin yläsängyn paikalle. Vaikka kyseessä oli varsin yksinkertainen toimitus, olin hyvin ylpeä itsestäni. Käteni kasvavat väärästä paikasta, joten kaikki ilman vahinkoa päättyneet rakennusprojektini ovat positiivinen yllätys.

Toinen arkinen tapahtuma tänään oli salilla käynti. Devil's gym on paikan nimi ja tunnelma on erittäin äijämäinen. Kajareista pauhaa rokkia ja ilmapaineella toimivia sisäreittä tiukentavia laitteita on turha etsiä. Pelkkiä rautoja ja tankoja, sekä tietty paljon peilejä. Seinää koristaa valtava oljyvörimaalaus lihaksikkaasta minotaurista. Sen on piirtänyt joku rauhanturvaaja vuonna 2000, eli ihan operaation alussa. Ei heilläkään turhan kiireistä ollut.

Salin jälkeen oli saunan vuoro. Pyyhe lantiolla poikkesin messissä hakemassa pari lonkeroa matkaan. Messi on leirin virallinen viihdekeskus jossa voi nauttia alkoholia iltaisin. Messi toimii osuuskuntaperiaatteella, eli jokainen maksaa jäsenmaksun ja niillä rahoilla ostetaan juomia ja tupakkaa. Alkoholit myydään omakustannushintaan, eli 50c tölkki ja tupakkatuotteet myydään 70% katteella. Kotiutuessa jokainen saa jäsenmaksunsa takaisin ynnä tupakkatuotteiden myynnistä jääneet voitot. Mutta harvoin messissä joutuu itse juomiaan maksamaan. Siellä on tapa, jonka mukaan iloisten tapahtumien ja mokien sattuessa tulee "kilauttaa". Kilauttaminen alkaa pitämällä palopuheen sattuneesta, jonka aikana koko messi hiljenee. Kun puhe on pidetty isketään pampulla 155mm tykinammuksen hylsyyn. Korvia särkevä ääni peitetään juomalla. Samalla kilautuksen suorittanut vie kasalle kymmenen euroa josta tarjotaan seuraavien tilaajien juomat. Viimeisen puolen vuoden aikana kilautuksia tuli 1800:n euron edestä.

Näin täällä, menen nyt takaisin messiin ehkäisemään laskuhumalaa. Aamuja!

Ei kommentteja: