tiistai 29. heinäkuuta 2008

Vallanvaihto

Elämme jännittäviä aikoja. Kosovon keskinen taisteluosasto, MNTF(C) kavereiden kesken, siirtyy irlantilaisten vastuulta suomalaisille. Minun arkeen tämä ei paljoa vaikuta, mutta puoli Kosovon väestöstä ja 2000 sotilasta eri maista ovat nyt suomalaisen kenraalin vastuulla. Juhlan paikka siis.

Partiot vedettiin viime yönä kolmen aikaan pois, jotta voisimme valmistautua tärkeään tapahtumaan: Komentovastuun siirtoa juhlistavaan paraatin harjoituksiin. Ajoimme aamulla bussilla taisteluosaston päämajalle ja huomasimme portilla, että suomalaisten äskettäin saapunut vartiojoukkue oli jo töissä. Jokaisella sotaherralla on hovijoukkonsa, ja suomalaisten vartiojoukkue revittiin juuri varusmiespalveluksensa päättäneistä parikymppisistä. Heitä ei käy juuri kateeksi, koska heidän ainoa tehtävä on leirin vartioiminen ja portin avaaminen. Toisaalta, he olivat saaneet jo kaasunsa ja teleskooppipamppunsa. Me saimme koulutuksen edellämainittujen käyttöön jo ensimmäisellä viikolla, mutta lupa-anomus tökkii Suomen päässä. Sain kaksi asetta heti kättelyssä, mutta pippurisumutteen luovuttaminen vaatii tietenkin pitkää harkintaa.

Saavuimme paraatipaikalle, jossa siellä irlantilainen musiikkiosasto jo harjoitteli säkkipilleilään. Kävelimme paraatimuodostelmaan ja harjoittelimme tunnin verran asiaan kuuluvia sulkeisia, joiden osaaminen oli kaikilla pahasti ruosteessa. Ketään ei kiinostanut, juhlaparaatit eivät ole kenenkään mielestä työtä jolla olisi tarkoitus, mutta perinteet vaativat sellaisen suorittamisen. Yritän ottaa varsinaiselta paraatilta kuvia.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei sähän voisit samantien kopioida kaikkien joukkueiden rosterit ja operaatiot aina viikkoa aikasemmin tänne blogiis, niin täältä sais jo aika kattavan tiedustelupaketin Alfan alueen toiminnasta!

Anton kirjoitti...

Hei, jos jätetään tämän asian pohtiminen sille, joka on siihen palkattu, eli tiedoitusupseerille?

Anonyymi kirjoitti...

alat muuten poistaa niitä kuvia välittömästi, en ainakaan halua enää nähdä kuvia minusta julkisessa levityksessä! kävin siitä jo sanomassa! ja olis melko fiksua kysyä kuvissaolevien lupa ennen kuin laittaa niitä nettiin!

Anonyymi kirjoitti...

täyttä paskaa jätkä puhut.. meidän ainoa tehtävä ei ole todellakaan portilla oleminen ja sen avaaminen.. siihen sisältyy paljon muutakin.. portilla ollaan vain joka kolmas päiv joka kolmas päivä partioidaan ja joka kolmas päivä on vapaa.. eli sinä alffan varustekateellinen. älä puhu asioista mistä et mitään tiedä!

Anton kirjoitti...

No totta, ei se ole teidän ainoa tehtävä. Pääasiallinen kuitenkin. Se oli mielikuvani sillä hetkellä eikä se niin järisyttävän väärä ollut, että se olisi ollut syytä korjata tai edes muistaa.

Mitä teidän partiointiin tulee, niin juuri tänään luin jonkun villen porukan partioraportin ja se oli aika samanlainen kuin kaikki muutkin. Menimme jalkaisin L-kaupunkiin, pidimme puolen kahvitauon ja jatkoimme matkaa. Koulun kohdalla huomasimme, että koulupäivä oli jo päättynyt, koska rakennus oli tyhjä. Olen aika paljon noita raportteja lukenut ja täytyy kyllä vain ihmetellä onko vika koulutuksessa vai missä. Tulkki näyttää kyllä olevan lähes aina mukana, mutta ei mitään tiedustelutietoa tai edes juttelemistä ihmisten kanssa.

Mitä taas tuohon alfa varustekateellisuuteen tulee, niin on kyllä totta, että moni täällä on aika vittuuntunut siitä, että teillä on paremmat varusteet. Kukaan ei tosin syytä vartiojoukkueen jätkiä siitä, koska se ei ole niiden tekemä päätös. Itse en ole varustekateellinen, mitä nyt oma tetra olisi kiva saada, koska kaikki ylimääräinen materiaali lisää vain materiaalivastuuta ja se vasta vituttaakin. Jos viittasit varustekateellisuudella kommeenttini pampuista ja kaasuista, niin eihän sekään ole kriittikkiä vartiojoukkueen suuntaan vaan sinne missä näistä asioista päätetään.

Anton kirjoitti...

Ja oikein joka kolmas päivää vapaata. Kelpaisi kyllä meillekkin. Kun vapaapäivää ei oikein lasketa työksi, nii saldoksi jää vartiointi ja partiointi. Kun lasketaan kuinka monta tuntia vietätte partiossa ja montako tuntia portilla, niin aika nopeasti tajuaa mistä se "vartio"-etuliite "vartiojoukkue"-sanaan tulee.

Anonyymi kirjoitti...

eli osuin arkaan paikkaan kun kirjotat romaanin pienestä palautteesta.. ehkä on hyvä ettei teile anneta mitään varusteita.. näköjään jo rynnäkkökiväärin pitäminen on vaikeeta..kun ammuskellaan deffun katot täyteen reikiä..naurettavaa. että siin' teille partio raportteja

Anton kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anton kirjoitti...

Viimeisin kommentti hämmentää, eikä anna kovin myönteistä kuvaa kirjoittajan älykkyydestä. Koska vastaus oli pitkä, niin osuit arkaan paikkaan? Rautaista logiikkaa.

En löytänyt mitään vasta-argumentteja. Joko olet samaa mieltä kaikesta mitä sanoin tai sinun mielestä se, että yksi meistä ampui vahingossa auton kattoon yhden reiän riittää kumoamaan sen kaiken. Portilla kun vietät suurimman osan ajastasi niin tiedät varmasti kertoa ettei kukaan Villessä ole koskaan ampunut unloadausboksiin. Eiku hetkinen, ei siitä taida olla kauhean pitkä aika kun niin kävi. Samalla logiikalla joku voisi sanoa, että on pelottavaa että teille annetaan edes pistooleita. Mutta eihän se taida mennä niin, eihän? Vai ovatko yksittäisen ihmisen virheet koko leirin yhteisenä häpeänä?

Kerroppa nyt meille sitten kuinka hyvää ja tärkeää työtä teette portilla, niin minäkin tiedän sitten.