perjantai 27. kesäkuuta 2008

Sing along.

Kävin äsken löytötavaratoimistossa hakemassa kolleegan iPodin, joka oli jäänyt Finnairin koneseen. Toimiston työntekijä toi yhden soittimen ja kysyi osasinko kertoa oliko tämä oikea soitin. iPodeja tulee monta viikossa, eikä Finnair erittele miltä lennolta löytötavarat ovat peräisin. Laitoin laitteen päälle ja selasin biisejä. Ja siellähän se oli, Bablon "Alanyan kuningas". Sen sanat menevät näin:

Terveisiä sinne Suomeen päin,
herroiksi me eletään täällä näin,
talviturkin kuumaan santaan heitin.
Meillä täällä jäät on lasissa
teillä ne on vielä kait pihassa,
täällä minä Alanyan kunigasta leikin.

Kovin osuvat sanat, ei siis ihme että tämä kappale on meidän epävirallinen soundtrack. Kappaleen soidessa kuuluu laulaa mukana, ja "Alanya" korvataan aina "Suvi Do":lla. Suvi Do on kylä jossa a-komppanian leiri on. Tämä ei tietenkään ole ainoa kappale joka kuuluu soundtrack-levyllemme. Eppu Normaalin Akun tehdas tarjoaa myöskin osuvat sanat, "Akun tehdas" kuuluu tietenkin korvata KFOR:lla.:

Miksi meitä laiskoja laulattaa
Helppo raha ja elämä naurattaa
Meillä oikeus on olla huoleton
Työpaikkamme Akun tehdas on

Kotiutumisen lähestyessä yksikköupseeri laittaa käskyn messin seinällä jossa lukee näin: "Jokaisella taistelijalla on oikeus kuulla "keltainen toukokuu" aina halutessaan 9.4-19.5 välisenä aikana." Keltainen toukokuu, miksetsä jo tuu, oon turhaan odottanut tuulta lempeää. Näin laulaa aikakone. Indican ikuinen virta on suosittu biisi uima-altaalla. Ja kaikkien näiden banaalien kappaleiden jatkoksi täällä kuunellaan myös
Marsch der Finnlander SS (Erika). Euroviisujen aikaan, Israelin kappaleen soidessa, telkkarista laitettiin äänettömälle ja kaiuttimista kajahti edellämainittu kappale. Melko mustaa huumoria, sanoisin.

Ei kommentteja: