sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Operaatio yksikään ei huku

Jokainen arjesta poikkeava tapahtuma täällä on operaatio. Operaation "yksikään ei huku" eli juhannuksen vieton valmistelut aloitettiin jo viikko sitten ja vietiin onnellisesti päätökseen eilen. Suurin osa vastuusta luovutettiin muille maille jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan a-komppania kesäolympialaisiin. Lajeina oli mm. pub-ottelu, rantalentopallo, petanki, miehistökuljetusvaunun vetäminen ja nuijatappelu. Itse valitsin lajin jossa tiesin olevani mahdollisimman huono, niin suoritukseni olisi ainakin viihteeksi muille. Osallistuin defenderin ajotaitokisaan.

Land Rover Defender on meidän yleisin maasturi jota käytämme partiossa. Se on vanha ja ruma. Auto on suuniteltu vasemmanpuoleiseen liikenteseen, mutta ratti on siiretty "oikealle" puolelle. Kuskilla on hyvin vähän tilaa. Deffussa ei ole keskuslukitusta, ilmastointi ei oikein toimi, iskujouset eivät anna mitään anteeksi, ohjaustehostin on heikko, maastovaihteet on mahdotonta saada päälle ja auto ei vain käänny kunnolla. Erityisesti huono ohjautuvuus teki ajotaitoradasta hankalan. Radassa piti mennä kapeiden porttien läpi ja tehdä taskuparkkeerauksia aikaa vastaan. Pärjäsin yllättävän hyvin, sijoituin toiseksi. Ehkä en ole ihan niin huono kuski kuin kuvittelen.

Joukkuemme pärjäsi kilpailussa hyvin, päivän päätteeksi olimme toisen joukkueen kanssa tasapisteissä. Tilanne ratkaistiin "rynkkykrusifiksilla". Yksi henkilö kummastakin joukkueesta piti rynnäkkökivääriä kummassakin kädessä, kädet 90 asteen kulmassa. Ensimmäinen joka laski kädet hävisi. Toinen joukkue voitti ja sai pääpalkinnon: Muutama laatikko kokista ja sipsejä.

Kilpailujen jälkeen oli grilli-illan vuoro. Saunat olivat lämpimänä, poro ja villisikapihvit odottivat paistajaansa, viinipullot oli avattu. Komppaniapäälikkö piti varopuhuttelun. Juhlan tavoitteena oli osaston hengen nostaminen ja turvallisuus. "En aio sietää oksentelua ja rähinöintiä. SKJK:n komentaja saapuu myöhemmin osallistuakseen grilli-iltaan, ja voitte olla varmoja että hän haluaa kuulla juuri sinun humalaisen avautumisen toiminnastamme ja varusteistamme täällä. Nauttikaa ja olkaa ihmisiksi, täällä ei ainakaan naisista tarvitse tapella." En ole ihan varma mitä hän tarkoitti viimeisellä kommenttilla. Kun naiset ovat niukka resurssi, niin tappeluhan pitäisi olla kovimillaan täällä? No, kukaan ei tapellut. Syötiin ja juotiin. Aamulla herättyäni otin vähän buranaa körmykaverin lääkintälaukusta. Ei hullumpi juhannus. Palkka juoksi koko ajan.

Ei kommentteja: