sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Assange töihin venäläiseen propagandakoneistoon.

Tällä viikolla tuli tietoon Julian Assangen ja venäläisen Russia Today-kanavan sopimus uudesta tv-ohjelmasarjasta. Russia Today on englanninkielinen ja maailmanlaajuisesti näkyvä kanava, jota rahoitetaan noin sadalla miljoonalla dollarilla vuodessa Venäjän budjetista. Nimestään huolimatta kanavan pääpaino ei ole nykypäivän Venäjästä kertominen, vaan paljas ja avoin propaganda.

Baltian maat, Ukraina, Georgia ja EU:n ihmisoikeustuomioistuin saavat kaikki kuulla kunniansa, mutta kanavan suuri vihollinen on Yhdysvallat. Puoluellisuudessaan ja journalismin laadussa RT on Yhdysvalloille sama mitä FOX News on demokraateille tai mitä Johan Bäckman on Suomelle. RT on esimerkiksi avoimesti ja johdonmukaisesti sitä mieltä että 9.11.2001 terrori-iskut Yhdysvalloissa olivat maan hallituksen tekemiä. Kanavan "keskusteluohjelmissa" pääsevät ääneen koko läntisen maailman kylähullut, marxistit ja salaliittoteoreetikot.

Se ettei Julian Assange ole mikään avoimuuden kannattaja on ollut selvää siitä lähtien kun hän on kieltäytynyt yhteistötyöstä lehtien kanssa, jotka ovat uutisoineet häneen Ruotsissa kohdistuneista syytteistä. Tämän sopimuksen myötä on myös selvää että Assangen tärkein motiivi on Amerikkaviha. Vihollisen vihollinen on hänen ystävänsä ja nyt myös työnantaja.

1 kommentti:

Mikko L kirjoitti...

Suhteellisen mykistävää. Käytännössä propagandavoitto USA:lle. "Mitäs me koko ajan sanottiin".

Mistä tässä kaikkiaan mahtaakaan olla kyse?