tiistai 28. huhtikuuta 2009

Suomenvenäläiset

Nyt tuli löydettyä niin posketon juttu netistä, et tämä on pakko jakaa teidän kanssa. Kansallisen anti-korruptiokomitean (Kremlin tukema kansalaisjärjestö) puheenjohtaja Kiril Kabanov selittää Moscow Times:in lukijoille miksei Venäjän "taistelu" korruptiota vastaan ole tuomittu epäonnistumaan (oma käännös):

"Monet venäläiset uskovat että on toivotonta taltuttaa korruptiota byrokratiassa, virheellisesti katsoen tämän parantumattomaksi kansalliseksi luonteenpiirteeksi. Mutta olen eri mieltä tämän oletuksen kanssa. Otetaan esimerkkiksi vaikkapa Suomi, joka oli osa Venäjän Imperiumia lähes vuosisadan. Jos tämä kulttuuriin perustuva selitys olisi oikeassa, Venäjän "korruptioon taipuva kulttuuri" olisi tartuttanut Suomenkin. Mutta Transparency Internationalin mittausten mukaan Suomi on ollut jatkuvasti ollut vähiten korruptoituneiden maiden kärjessä."

Kun argumentaatio on näinkin vahvaa, niin ei tarvii enempää ihmetellä miksi Venäjä on jatkuvasti luisunut 2000-luvulla juurikin edellämainitussa ranking-listassa. Sija 143. toissavuonna, siinä Togon, Indonesian ja Angolan seurassa.

Ei kommentteja: