maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kesäkisat mausteella.

Eilen leirissämme pidettiin kahdesti vuodessa järjestettävät kesäkisat. Jääkärijoukkueet ja huolto kilpailivat eri lajeissa pöytäjalkapallosta saapasheittoon. Minut määrättiin omasta joukkueestani osallistumaan tietovisaan. Muille joukkueille antoi hiukan tasoitusta se, että parini oli niin pahassa krapulassa, että hän pystyi auttamaan ainoastaan salkkari-kysymyksessä (mikä oli vähintään mitä voi odottaa kaverilta, joka on kerryttänyt kahden ja puolen euron tuhannen euron puhelinlaskun vuoden aikana, kun tyttöystävä on soittanut hänelle puhuakseen edellämainitun sarjan juonenkäänteistä, välittämättä siitä että saatavilla olisi myön ilmainen puhelin, skype ja messenger). Tein pari helppoa virhettä ja sijoituimme vasta toisiksi. Olisihan minun pitänyt tietää, että kysymykseen "nimeä kaksi Kosovon kaatopaikkaa" ei saanut vastata "Liplijanin ja Glogovacin kaatopaikat" vaan "tien oikea ja vasen puoli", mikä kieltämättä on lähempänä totuutta.

Sää suosii kisoja. Aurinko paistoi korkealta ja hiki valui ilman paitaakin. Komppanian johto otti kunnian itselleen, samalla tavalla kuin Fortumin johto sai windfall-optioistaan. Ihmisillä oli kivaa ja kesäkisojen tavoite luoda yhteishenkeä näytti toteutuvan. Kisoja seurasi grilli-ilta, tarjolla oli oikein biisonin pihviä. Laitoin kaksi sellaista tulille ja menin seuramaan messissä tapahtuvaa rock band-kisaa, kun yhtäkkiä komppania päälikkö tuli käskemään kaikki ulos.

Mitä tapahtui? No tämä: http://www.mil.fi/maavoimat/tiedotteet/5009.dsp
Kukaan ei oikein osannut ottaa vakavasti. Niinkuin Pasila-sarjassa nerokkaasti todettiin: "Jos joku haluaa tapaa sinut, nii ei se kerro siitä etukäteen".

Siinä me sitten istuttiin istuttiin asvaltilla ja ihmeteltiin. Kuulin itseni kysyvän joukkuejohtajalta jos saisin mennä hakemaan pihvini pois grilliltä ja sain luvan tehdä sen omalla vastuulla. Hain samalla sitten vähän salaattia ja leipääkin, samalla kuin pommikoirat nuuhkivat ympäriinsä. Söin pihvit, odottelimme siinä vielä pari tuntia että koirat saavat tehtävänsä valmiiksi. Todella ammattimaista epätoimintaa. Jos on jotain henkilökohtaista kaunaa, niin kai voi sitten järjestää jonkun kivan tuliylläkön kun ollaan partiossa? Ei ihmisten grilli-iltaa voi tolla tavalla häiritä.

Ei kommentteja: