Rauhanturvaajana tienaa rahaa. Ei se palkka niin iso ole, mutta kulut ovat nollassa. Ja kuinka hienosti tämä raharuiske ajoittuikaan omalla kohdallani! Pörssissä on hullut päivät! Olen ottanut sijoittamiseen makrotaloudellisen näkökulman, joka on jokseenkin päinvastainen kuin Newtonin fysiikan lait: Se mikä on mennyt alas, tulee väkisinkin ylös. Mitä enemmän joku rahasto on laskenut, sitä parempi, sillä sen helpompi sen on nousta. Tämän aukottoman logiikan seurauksena olen tutkaillut paljon eri maiden ja maanosien rahastoja. Kiina on romahtanut kivat 70% vuodessa ja sitä onkin tullut ostettua. Venäjäkin on romahtanut mukavasti, mutta jokin siinä häiritsi minua, enkä saanut painettua "osta"-nappia. Onneksi eräs venäläinen sivusto selvinsi minulle tilastojen kielellä mikä siinä oikein kusi.
74 miljardia dollaria eli 15 prosenttia eräästä maailman suurimmasta valuuttavarannosta, rahamäärä jonka Venäjän valtio käytti ruplan puolustamiseen eli käytännössä omien virheiden peittelyyn omilta kansalaisilta viime joulukuun aikana. Ja finanssikriisi ei ole mikään puolustus, kaikki muutkin ovat kriisissä, joten ruplan putoaminen tarkoittaa, että sillä menee vielä huonommin kuin muilla. Venäjä ei ole koskaan aikaisemmin käyttänyt yhtä paljon rahaa yhdessä kuussa vaikka käytettäisiin inflaatiokorjattuja lukuja.
130 miljardia dollaria on se määrä investointeja, jotka ovat paenneet Venäjältä viime vuoden aikana. Astuisitko laivaan josta pakenee rottia?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti